Mohammed bin Salman
EPA Mohammed bin Salman

Saoedische koning heeft ontmoeting met directeur van CIA

De koning van Saoedi-Arabië heeft een ontmoeting gehad met de directeur van de Amerikaanse CIA Gina Haspel nadat de VS twee ex-werknemers van Twitter en een Soedanees hebben beschuldigd van spionage. De mannen zouden persoonlijke informatie hebben verzameld van tegenstanders van het Saoedische regime.

De Soedanese koning Salman en Haspel "hebben verschillende onderwerpen met een gemeenschappelijke interesse besproken", bericht het officiële Soedanees persagentschap SPA. De ontmoeting vond plaats in Riyad en ook verschillende andere Soedanese functionarissen waren aanwezig, onder wie de minister van Buitenlandse Zaken, prins Faisal bin Farhan en het hoofd van de inlichtingendienst Khalid bin Ali Al Humaidan.

Volgens de Amerikaanse Justitie hebben de drie "Saoedische agenten de interne systemen van Twitter doorzocht op persoonlijke informatie over tegenstanders van het Saoedische regime en duizenden andere gebruikers" van het sociale netwerk ten voordele van Saoedi-Arabië.

De relatie tussen de Amerikanen en de Saoedi's kwam eerder al onder druk te staan door de moord op de Saoedische journalist en tegenstander van het regime Jamal Khashoggi.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • thierry bollaert

    die moord hebben ze misschien niet diplomatisch gedaan,MAAR het is zeker niet het enige land die personen liqideerd!alleen doen ze dat in alle discretie zonder getuigen.... dus waarom zouden we nu saoudi arabie boycotten???ze hebben juist gedaan wat alle landen doen!

  • Marc Lehaen

    Op dat niveau heeft het helemaal geen belang hoeveel bloed er aan je handen kleeft ..

Lees meer