UNKNOWN

Sarkozy probeert in primetime populariteit op te krikken

In een poging om zijn imago en zijn populariteit op te krikken heeft de Franse president Nicolas Sarkozy een beroep gedaan op de privézender TF1. Tijdens een 90 minuten durende uitzending probeerde Sarkozy gisteravond enkele politieke beslissingen uit te leggen aan het grote publiek. Na het interview kregen elf kijkers de mogelijkheid live enkele vragen te stellen aan de president.

Verkiezingen in maart
In maart staan belangrijke regionale verkiezingen op de agenda, en aangezien verschillende polls aantonen dat de populariteit van Sarkozy daalt, lijkt een verkiezingsnederlaag niet veraf. Uit een laatste poll van afgelopen weekend bleek dat slechts 38 procent van de Fransen nog achter de president staat.

Facebook
Om zijn "fans" te contacteren maakte Sarkozy onder andere gebruik van zijn profiel op de socialenetwerksite Facebook. "Aarzel niet mij te betrekken in uw vragen", aldus de president op Facebook. Sarkozy kreeg vragen voorgeschoteld die gingen van werkloosheid tot het dragen van de boerka en een eventueel verbod daarop.

Programmering
Naar verluidt was de mediabewuste president ontevreden over de programmering van de 'Sarkozy Show', zoals de Franse pers ook wel aan het gebeuren refereerde. Volgens het magazine Le Point zou Sarkozy ietwat geïrriteerd zijn door het feit dat hij het moest opnemen tegen twee andere kijkcijferkanonnen, namelijk 'Star Wars' en 'Without a Trace' op twee andere zenders.

Vriend
Bijkomend detail is dat de eigenaar van TF1, Martin Bouygues, een persoonlijke vriend van de president is. TF1 staat erom bekend regelmatig partij te trekken voor de beslissingen van de regering. (belga/eb)

Lees meer