Faisal bin Farhan Al Saud.
REUTERS Faisal bin Farhan Al Saud.

Saudi-Arabië benoemt prins tot minister van Buitenlandse Zaken

Saudi-Arabië heeft prins Faisal bin Farhan Al Saud benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken. Prins Faisal heeft eerder politieke ervaring in het westen opgedaan.

Hij heeft de afgelopen maanden dienst gedaan als ambassadeur in Duitsland en was daarvoor als politiek adviseur in dienst bij de ambassade van Saudi-Arabië in Washington. De keuze voor de prins wordt gezien als een poging van het Saudische staatshoofd om het internationale imago op op te poetsen, meldt persbureau Reuters.

Saudi-Arabië, een belangrijke bondgenoot van de VS in de confrontatie met Iran, kampt met een erbarmelijke reputatie wanneer het op mensenrechten aankomt, onder andere door de moord op onderzoeksjournalist Jamal Khashoggi vorig jaar en de betrokkenheid van het koninkrijk bij de verwoestende oorlog in Jemen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer