De huishoudster werd aan polsen en benen vastgebonden.
rv De huishoudster werd aan polsen en benen vastgebonden.

Saudi bindt huismeid als straf vast aan boom

Een Filipijnse huishoudster is in de Saudische hoofdstad Riyadh als straf aan een boom vastgebonden. De reden? Lovely Ascosta Baruelo (26) liet een duur meubelstuk “te lang” in de felle zon staan.

Een collega-huishoudster nam vermoedelijk op 9 mei enkele foto’s van het bizarre tafereel. De vrouw werd blootvoets aan polsen en benen vastgebonden in de tuin van het rijke gezin waar ze is tewerkgesteld. Het is onduidelijk hoe lang ze werd vastgebonden.

De temperatuur in Riyadh klimt in deze tijd van het jaar overdag al op tot meer dan 35°C. De collega contacteerde met succes de Filipijnse ambassade in het besloten koninkrijk. Nog dezelfde dag werd Lovely met de hulp van het Filipijnse ministerie van Buitenlandse Zaken naar hoofdstad Manilla overgevlogen. De collega verklaarde ook dat de  heer des huizes hen bij de minste fout sloeg. 

Liefst 2,3 miljoen Filipino’s werken in de Golfregio en Afrika. Meer dan de helft van zijn vrouwen. De mannen worden voornamelijk ingezet als bouwvakker en leven in erbarmelijke omstandigheden. Het lot van de huishoudsters is vaak niet beter.

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Walther Vanden Broele

    Carlos Baillieu uw PVDA-plaat is stilaan grijs gedraaid man.

  • Ronny Martin

    Als iemand daar zelf op reageert is die zijn leven kwijt. Is al dapper dat ze ambassade verwittigd hebben (en dat die heeft durven reageren, de familie had niet al te veel geld/invloed)

Lees meer