2
AFP

Saudisch procureur bezoekt Turkije waar hij zich zal moeien met onderzoek naar moord op Khashoggi

Turkije verwacht hoog bezoek vandaag: een van de beste Saudische procureurs, Saud al-Mojeb, bezoekt het land om het onderzoek naar de moord op journalist Jamal Khashoggi –die eerder deze maand in het Saudisch consulaat in Istanbul werd vermoord- te bespreken.

Saudi-Arabië kondigde eerder al aan dat Saud al-Mojeb, een beruchte aanklager, het onderzoek zou bespreken met de Turkse verantwoordelijken. Maar een officiële aankondiging ging niet vooraf aan het bezoek van al-Mojeb. Zijn bezoek volgt overigens kort nadat Amerikaanse CIA-directeur Gina Haspel naar Turkije reisde om onder andere de geluidopname te beluisteren. Daarop zou duidelijk te horen zijn dat de regeringskritische journalist hardhandig aangepakt en uiteindelijk gedood werd.

President Erdogan eist op zijn beurt dat de achttien Saudische verdachten uitgeleverd worden aan Turkije. Saudisch ministerie van Buitenlandse Zaken liet al snel verstaan dat het Saudisch koninkrijk zelf zal bepalen wat een gepaste straf is. Die straf zal afhankelijk zijn van de resultaten van het onderzoek dat nu gevoerd wordt.

Kroonprins Mohammed bin-Salman

Enkele verdachten staan dicht bij kroonprins Mohammed bin Salman. De kroonprins verklaarde eerder al niet betrokken te zijn bij de moord op Khashoggi, maar slaagde er niet in om de vermoedens van zijn schuld in te tomen. 

2 Protestanten zijn overtuigd dat kroonprins Mohammed bin Salman opdracht gaf om de journalist te doden en verkleedden zich als de prins met bebloede handen.
AFP Protestanten zijn overtuigd dat kroonprins Mohammed bin Salman opdracht gaf om de journalist te doden en verkleedden zich als de prins met bebloede handen.

Bekijk ook: 

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jo Bosman

    Neen Nu gaan geen maskers afvallen. Nu gaat men bespreken hoe men alles best in de doofpot steekt.

  • Frans Peeters

    Nu gaan de maskers afvallen

Lees meer