2 De Avenue Foch, een van de duurste straten van Parijs. Inzet:  de Saudische kroonprins Mohammed.
Google Street View - Photo_News De Avenue Foch, een van de duurste straten van Parijs. Inzet: de Saudische kroonprins Mohammed.

Saudische prinses krijgt voorwaardelijke celstraf na mishandeling Parijse loodgieter

Een zus van de roemruchte Saudische kroonprins Mohammed bin Salman, Hassa bint Salman, is in Parijs veroordeeld tot een boete van 10.000 euro en een voorwaardelijke celstraf van tien maanden wegens betrokkenheid bij de mishandeling van een loodgieter.

Die verrichtte in 2016 werkzaamheden in haar appartement aan de Avenue Foch in het Parijse 16e arrondissement, het stadsdeel met de hoogste woningprijzen van Frankrijk. Het kwam daarbij tot een conflict en Hassa (42) heeft volgens het oordeel haar lijfwacht opdracht gegeven het slachtoffer toe te takelen. Ze zou de vakman ook hebben vernederd.

Volgens het verhaal van het slachtoffer ontstak de prinses in woede toen de loodgieter een opname nam van de kamer waar hij aan het werk moest. De vrouw tierde dat hij foto's aan de roddelpers wilde verkopen. Hij zou zijn geslagen, vastgebonden en gedwongen zijn de voeten van de prinses te kussen. 

Lijfwacht Rani Saïdi was als enige aanwezig in de rechtszaal. Hij krijg acht maanden voorwaardelijk en moet een boete van 5.000 euro betalen.
 Er is al een arrestatiebevel tegen Hassa uitgevaardigd eind 2017, maar ze is niet meer in Frankrijk verschenen.

Haar 34-jarige broer geldt als de sterke man in Saudi-Arabië die meedogenloos zijn macht uitbreidt. Hij wordt gezien als de drijvende kracht achter het bloedvergieten in Jemen en als het brein achter de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi, begin oktober in het Saudische consulaat in Istanboel.

2 Rani Saïdi, de lijfwacht van de prinses,  was aanwezig in de rechtszaal. Hij krijgt een voorwaardelijke celstraf van acht maanden.
AP Rani Saïdi, de lijfwacht van de prinses, was aanwezig in de rechtszaal. Hij krijgt een voorwaardelijke celstraf van acht maanden.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wesley Kenis

    En.maar kappen dat VB racistisch is....maar wel steeds bewijzen dat hun "haat" gerechtvaardigd is....tof om weeral te zien hoe de "democratische leiders" dit alles door de vingers zien. Waar zijn die "comssarissen van justitie" met hun "uitleveringsvevelen"....ahja dat telt alleen tegen arme mensen .....

  • mark germanus

    Ze heeft gelijk hij is loodgieter en geen fotograaf ;Kerel wilde nog wat extra bijverdienen. Ze had hem beter zijn fototoestel laten opeten.

Lees meer