Wolfgang Schäuble, de Duitse minister van Financiën.
AFP Wolfgang Schäuble, de Duitse minister van Financiën.

Schäuble belooft Duitse investeringen

De Duitse regering zal investeringen inzetten om de afzwakkende economische groei in eigen land te stimuleren. Dat zei de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble gisteren (plaatselijke tijd) in Washington.

Schäuble gaf aan dat de Duitse regering zijn verwachtingen voor de groei verlaagt, in reactie op de tegenvallende cijfers die afgelopen week over Europa's grootste economie naar buiten kwamen. De minister schreef de onverwachte krimp van de export en de industrie vooral toe aan de handelsoorlog met Rusland en de zwakke groei in de rest van de eurozone. Hij gaf daarnaast aan dat het vertrouwen op de binnenlandse markt is aangetast.

"Het is duidelijk dat we onze inspanningen om de investeringen in de publieke en private sector te stimuleren moeten opvoeren", stelde Schäuble na afloop van de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Die instelling stelde afgelopen week dat Duitsland zowel zijn eigen als de Europese economie vooruit kan helpen met investeringen in infrastructuur.

Lees meer