3
twitter @NBCNews

Schietpartij aan hoofdkwartier NSA: 1 gewonde, 1 arrestatie

Er is geschoten bij een ingang van het complex in Fort Meade waar de Amerikaanse inlichtingendienst NSA (National Security Agency) is gevestigd. De bestuurder van een zwarte auto zou er op een veiligheidsbarrière zijn ingereden. De NSA liet al snel weten dat alles onder controle is en dat andere ingangen van het complex open zijn gebleven. Er viel één gewonde. Volgens de Amerikaanse media is de vermoedelijke schutter opgepakt.

The Washington Post meldt, op basis van een woordvoerder van de politie van Fort Meade, dat één iemand verwond werd en naar het ziekenhuis is gebracht. Aanvankelijk had ABC 7 News melding gemaakt van drie neergeschoten mensen, maar ook die zender houdt het intussen op één gewonde. Nog volgens mediaberichten werd er een verdachte gearresteerd.

Het is niet duidelijk wat zich er vandaag precies heeft afgespeeld, maar beelden tonen een zwarte SUV die kennelijk is ingereden op een betonnen afzetting. De nabijgelegen snelweg is afgesloten voor politie-onderzoek. Televisiezender CBS News berichtte over een SUV die dichtbij de ingang van de NSA kogelgaten had in de vooruit. Op beelden van die zender was ook een man te zien die door de agenten in de boeien was geslagen.

In maart 2015 werd een man gedood toen die samen met een tweede inzittende in een auto een hek ramde van het NSA-complex dat gelegen is op de militaire basis Fort Meade (Maryland), dat bijna 30 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Washington DC ligt. In Fort Meade zijn ook nog andere inlichtingendiensten gevestigd. 

Het Witte Huis heeft president Donald Trump officieel op de hoogte gesteld van het incident. "Onze gedachten en gebeden zijn bij iedereen die betrokken is", zei het Witte Huis in een verklaring.

Over de oorzaak van het incident aan het NSA-hoofdkwartier bestaat nog geen duidelijkheid. De plaatselijke politie bevestigde de schietpartij, maar liet weten dat de NSA het onderzoek zelf voert.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.
3 Een van de  ingangen van het NSA-complex in Fort Meade is afgesloten met politielint.
AFP Een van de ingangen van het NSA-complex in Fort Meade is afgesloten met politielint.
3 Het hoofdkantoor van de NSA is gevestigd op de militaire basis Fort Meade in Maryland, op zo'n 30 kilometer van hoofdstad Washington DC.
REUTERS Het hoofdkantoor van de NSA is gevestigd op de militaire basis Fort Meade in Maryland, op zo'n 30 kilometer van hoofdstad Washington DC.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dirk D'hont

    Normaalste zaak voor de Amerikaanse wapenlobby .

  • Jonathan Wouters

    Alles onder controle. Goed zo.

Lees meer