Schietpartij nabij Witte Huis: man in kritieke toestand afgevoerd

Het Witte Huis in Washington is vrijdagnamiddag (plaatselijke tijd) ongeveer een half uur afgesloten na een schietpartij op West Executive Drive, nabij de presidentswoning. Volgens de Amerikaanse media werd bij een van de controleposten van de presidentswoning een man met een wapen neergeschoten door de geheime diensten.

Een agent van de geheime dienst schoot de gewapende man neer bij een van de controleposten in de buurt van het Witte Huis. De man kreeg het bevel om halt te houden en zijn wapen te laten vallen, maar dat weigerde hij. Daarom werd hij met een kogel in de buik geraakt door de geheime dienst. Geheim agenten en een politieagent verleenden medische zorgen aan de man, vooraleer hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Na de schietpartij werd het Witte Huis op lockdown gezet. Journalisten in de perskamer moesten uit veiligheidsoverwegingen naar de kelderverdieping. De lockdown werd na iets meer dan een halfuur opgeheven. Voor president Barack Obama viel niets te vrezen: de president was een partijtje golf aan het spelen op de luchtmachtbasis van Andrews, in Maryland, toen de schietpartij plaatsvond.

De gewapende man is ondertussen geïndentificeerd. Hij was niet gekend bij de veiligheidsdiensten.

Lees meer