Schommel stort neer in pretpark in Oezbekistan: jonge vrouw (19) overleden

Bij een ernstig ongeval met een torenhoge schommelattractie in een pretpark in Oezbekistan is een 19-jarige vrouw om het leven gekomen. Het is onduidelijk of meer mensen zijn omgekomen of gewond zijn geraakt. In de attractie zaten zeker tientallen mensen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op de schokkende beelden, vastgelegd door een bezoeker van het park, is te zien hoe de superschommel 360 graden door de lucht zwaait. Een paar seconden later breekt de metalen slingerarm. De schommel knalt daarna hard op de grond. Op de beelden is gekrijs te horen. Na het neerstorten van de schommel rennen omstanders naar de attractie waarin op dat moment nog zeker tientallen mensen vastzitten. 

De autoriteiten hebben tot dusver weinig informatie naar buiten gebracht over het incident. Of er andere mensen gewond zijn geraakt, is onbekend. Ook is niet duidelijk hoe het ongeval in het amusementspark Istiklol in Jizzakh heeft kunnen gebeuren.

Misha Quoraqamish

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Armand Wuyts

    Het tegengewicht en de personen stonden horizontaal,dan is het de grootste kans dat op die moment de breuk zich voor doet!

  • Patrick Kelchtermans

    hoe dat kan gebeuren? Ofwel gebrek aan degelijk onderhoud en regelmatige inspecties ofwel gewerkt met minderwaardige materialen ofwel een combinatie van beiden. Ofwel een ontevreden medewerker of een terrorist die de boel heeft gesaboteerd, al lijkt mij dat erg onwaarschijnlijk.

Lees meer