2
Kos

Schoolmeisjes komen om door sms'ende chauffeur

Een ongeval met twee schoolbussen in de Amerikaanse staat Tennessee waarbij in december twee kinderen en een begeleidster om het leven kwamen, werd veroorzaakt doordat een van de buschauffeurs aan het sms'en was. Dat blijkt uit het politieonderzoek waarvan vrijdag de resultaten werden bekendgemaakt.

Een schoolbus week eind vorig jaar van zijn baanvak af en botste op een bus die uit de tegenovergestelde richting kwam. Het aangereden voertuig kantelde, in de bus lieten twee schoolkinderen het leven: Zykia Burn (6) en Seraya Glasper (7). Ook een begeleidster, de 46-jarige Kimberly Riddle, overleefde de zware klap niet. Circa 22 anderen, onder wie ook de aanrijder, James Davenport, raakten gewond, meldt CBS News

Uit het onderzoek van de politie blijkt nu dat de chauffeur die van z'n rijvak afweek tot vlak voor de crash berichten had zitten sturen en ontvangen, zegt de politie van Knoxville in een verklaring.

Helaas leven we in een samenleving waar mensen voortdurend de wet overtreden en zo op tragische wijze de dood van iemand anders kunnen veroorzaken

Dood door schuld

Davenport overleed vorige week, waardoor hij niet strafrechtelijk kan vervolgd worden, zegt Kyle Hixson van de politie. De man stierf allicht een natuurlijke dood, maar een autopsie moet hierover uitsluitsel brengen.

De families van de verongelukte meisjes zijn volgens een lokale tv-zender evenwel van plan om binnenkort een klacht in te dienen wegens dood door schuld, zegt het advocatenbureau dat de nabestaanden vertegenwoordigt.

2
Kos

Wet overtreden

"Naast de constatatie dat Davenport niet geconcentreerd aan het rijden was, blijkt uit het onderzoek verder dat er onvoldoende toezicht gehouden wordt op de busmaatschappijen die het vervoer van de kinderen dagelijks regelen."

Een vriend van de familie van de verongelukte Seraya zegt: "Het is droevig te moeten vernemen dat de chauffeur aan het sms'en was terwijl hij achter het stuur zat. Helaas leven we in een samenleving waar mensen voortdurend de wet overtreden en zo op tragische wijze de dood van iemand anders kunnen veroorzaken."

Lees meer