UNKNOWN

Schwarzenegger biedt excuses aan voor overschilderen Stars&Stripes

Gouverneur Arnold Schwarzenegger van Californië heeft zich uitgebreid verontschuldigd voor overijverig schoonmaakwerk van zijn straatmakers. Arbeiders hadden deze week een reusachtige Stars&Stripesvlag op een betonnen muur verkeerdelijk ingeschat als graffiti, en de nationale trots van de USA met een grijs kleurtje overschilderd. Dat meldt de San Francisco Chronicle.

Het meer dan tien meter grote vlaggenfresco aan de rand van een autoweg in het noorden van Californië was meer dan acht jaar oud. Het werd geschilderd door drie patriottische kunstenaars in de nasleep van de aanslagen van 11 september 2001. Dagelijks rijden duizenden auto's voorbij het (voormalige) kunstwerk.
 
4 juli
De 62-jarige ex-acteur verontschuldigde zich bij de kunstenaars, die jarenlang duizenden automobilisten "hebben geïnspireerd". Dat de vergissing plaatsvond enkele dagen voor de nationale feestdag (4 juli), maakt de zaak volgens de Oostenrijkse Amerikaan des te erger.
Goed nieuws evenwel van de verkeersoverheid, die zei een aanvraag van de kunstenaars te zullen verwelkomen om de grijze muur opnieuw met blauw, wit, rood en een slordige vijftig sterren en strepen op te fleuren. (belga/kh)

Lees meer