2 De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret is vandaag in staat van beschuldiging gesteld wegens "ontvoering en opsluiting gevolgd door de dood" in de zaak van de verdwijning van Estelle Mouzin in 2003.
AFP De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret is vandaag in staat van beschuldiging gesteld wegens "ontvoering en opsluiting gevolgd door de dood" in de zaak van de verdwijning van Estelle Mouzin in 2003.

Seriemoordenaar Fourniret officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens dood 9-jarige Estelle

De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret is vandaag in staat van beschuldiging gesteld wegens "ontvoering en opsluiting gevolgd door de dood" in de zaak van de verdwijning van Estelle Mouzin in 2003. Dat is uit gerechtelijke bron vernomen.

Fourniret werd deze namiddag bijna drie uur lang ondervraagd op de rechtbank van Parijs. Zijn advocaten wensten achteraf geen verklaringen af te leggen.

Alibi weerlegd

Estelle Mouzin was in januari 2003 op negenjarige leeftijd in het Franse Guermantes verdwenen toen ze terugkeerde van school. Fourniret was in het verleden al vaker in beeld gekomen als verdachte. Maar die verdenkingen konden nooit hard worden gemaakt, onder meer omdat de seriemoordenaar zich op de dag van de feiten op een andere plaats zou hebben bevonden. Fourniret zou die dag vanuit zijn woning in het Belgische Sart-Custinne, 250 kilometer verderop, naar zijn zoon hebben gebeld om hem een gelukkige verjaardag te wensen. Die verklaring werd ook ondersteund bij onderzoek naar zijn telefonische data.

Maar Monique Olivier, de ex-vrouw van Fourniret, gaf vorige donderdag tijdens een drie uur durende ondervraging toe dat het telefoongesprek dat Fourniret een alibi verschafte, eigenlijk door haar werd gepleegd. Ze zou het telefoongesprek op 9 januari 2003 gevoerd hebben op vraag van Fourniret, die op dat moment niet bij haar was.

Levenslang

Fourniret, bijgenaamd het "monster van de Ardennen", werd in 2008 al tot levenslang veroordeeld voor de ontvoering, verkrachting en de moord op zeven meisjes en vrouwen, onder wie de Belgische Elisabeth Brichet (12). Vorig jaar bekende hij ook nog de moord op de Britse Joanna Parrish (20) en Marie-Angèle Domèce (19), die allebei in het begin van de jaren negentig verdwenen waren in het Franse departement Yonne. 

2 Monique Olivier weerlegde vorige week het alibi van haar voormalige echtgenoot in de verdwijningszaak. Ze zei dat ze zelf het telefoontje pleegde dat als alibi voor hem gold.
AFP Monique Olivier weerlegde vorige week het alibi van haar voormalige echtgenoot in de verdwijningszaak. Ze zei dat ze zelf het telefoontje pleegde dat als alibi voor hem gold.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christine Laevers

    Ze hadden toch aan de zoon kunnen vragen wie aan de lijn was om hem gelukkige verjaardag te wensen ?

  • Georges Vande Velde

    Misdrijf 16 jaar geleden ? Rechters zolang geslapen ??

Lees meer