Illustratiebeeld.
Photo News Illustratiebeeld.

Slachtoffer liet treinstel in Nijmegen zelf exploderen

De man die gisteren om het leven kwam bij een explosie in een treinstel op een rangeerterrein in het Nederlandse Nijmegen, heeft de knal zelf veroorzaakt. Omwonenden hoeven niet bang te zijn dat andere afgeschreven treinstellen op dat terrein vanzelf zouden kunnen exploderen. Dat zegt de politie, die het onderzoek naar de ontploffing maandag heeft afgesloten.

Hoe de man het treinstel heeft laten ontploffen wil de politie niet zeggen, maar de knal was geen ongeluk. Bij de ontploffing was niemand anders betrokken en er is geen misdrijf in het spel. De explosie had volgens de politie "letterlijk grote impact". De brokstukken van de ontplofte wagon belandden tot wel honderd meter verder op straat en op balkons en in tuinen van aangrenzende appartementen. Tot in de wijde omtrek trilden de ramen in de sponningen.

Op het afgesloten rangeerterrein staat een groep door de NS afgeschreven treinen die verkocht zijn aan het buitenland. Buurtbewoners vertelden aan Omroep Gelderland dat er 's avonds wel eens mensen rondzwerven op het terrein.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Danny Govaerts

    Kunnen die treinstellen dan niet tijdelijk veilig worden afgesloten ..desnoods dicht lassen..

Lees meer