2 Het briefje op de deur van Kwalitaria Delifrance.
ad Het briefje op de deur van Kwalitaria Delifrance.

Slachtoffers schietpartij Utrecht: Roos (19) en jeugdvoetbaltrainer Rinke

Er wordt steeds meer duidelijk over de dodelijke slachtoffers van de schietpartij op de tram aan het 24 Oktoberplein in Utrecht. Rinke Terpstra laat een vrouw en drie jonge kinderen achter en werd alom gewaardeerd als jeugdvoetbaltrainer. Ook Roos Verschuur (19), medewerkster van een broodjeszaak, overleefde het schietincident niet. Ook een 28-jarige man uit Utrecht kwam om het leven. 

Op haar werk, een filiaal van de keten Kwalitaria Delifrance in Viaenen (provincie Utrecht) , is met grote verslagenheid gereageerd op de dood van collega Roos Verschuur. De deuren van de broodjeszaak gingen vanmiddag meteen op slot toen het trieste nieuws van haar overlijden bekend werd. Op de deur hangt een briefje: ‘In verband met een sterfgeval zijn we helaas genoodzaakt de winkel vandaag gesloten te houden’. Voor het personeel is slachtofferhulp geregeld.

Keihard aangekomen

Bij Franchise Friendly Concepts, het hoofdkantoor van alle Kwalitaria’s dat boven de broodjeszaak is gevestigd, zegt een woordvoerster dat zij uit medeleven geen mededelingen wil doen. “Het mag duidelijk zijn dat het overlijden van onze medewerkster keihard is aangekomen. Ze was pas 19. Hier zijn echt geen woorden voor. Dit kunnen we niet bevatten.” Morgen komt het personeel in een besloten bijeenkomst samen om Roos te herdenken.

De dood van Rinke Terpstra uit de wijk Utrecht Terwijde is bij voetbalvereniging DESTO in stadsdeel Leidsche Rijn eveneens als een mokerslag aangekomen. "Dit is verschrikkelijk”,  zegt voorzitter Frits Velthuijs. “We hebben alle leden ingelicht en gaan de komende dagen kijken of we zaterdag gaan voetballen. Morgenavond zijn er bijeenkomsten voor de spelers van JO19-1 en de meisjes onder 11-2. Daar was Rinke een zeer gewaardeerd trainer. Ons medeleven gaat uit naar de familie. Rinke was sinds lange tijd bij DESTO betrokken waar hij zelf voetbalde, tenniste en daarnaast zijn beide zoons en dochter vol passie trainde.‘’

Vader

Ook het Christelijk Gymnasium in Utrecht rouwt om de dood van Terpstra. Twee van zijn kinderen zaten er op school.  Het gym, dat is gehuisvest vlakbij het 24 Oktoberplein, staat morgen stil bij zijn dood. De schoolleiding heeft alle ouders ingelicht. Voor leerlingen is slachtofferhulp beschikbaar. Alle toetsen vervallen de komende twee dagen. 

De schoolleiding schrijft: “Net nadat we alle leerlingen met een gerust hart naar huis hebben laten gaan, kwam er een afschuwelijk bericht binnen. Eén van de slachtoffers is de vader van twee van onze leerlingen (in leerjaar 4 en 6). We zijn hier zeer door aangedaan.”  

De identiteit van het derde slachtoffer is nog niet bekend. Volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie gaat het om een 28-jarige man uit Utrecht.

2
Desto

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer