3 Sneeuw valt op Times Square.
AFP Sneeuw valt op Times Square.

Sneeuwstorm teistert VS: 3.000 vluchten afgelast, noodtoestand in drie staten

De gouverneurs van de Amerikaanse staten New York, New Jersey en Massachusetts kondigen de noodtoestand af wegens een nakende sneeuwstorm. De weerdiensten verwachten in veel regio's tot 30 centimeter verse sneeuw. Veel scholen van Philadelphia tot Boston bleven vandaag al dicht. Meer dan 3.000 vluchten werden afgelast.

Meer dan 50 miljoen mensen van Maryland tot Maine zullen de gevolgen voelen van de stormwaarschuwingen. In New York City wordt in de loop van de dag 15 tot 30 centimeter sneeuw verwacht. Ook met overstromingen en hevige rukwinden moet rekening gehouden worden. 

3
REUTERS

Gisteren zaten volgens het Amerikaans ministerie van Energie nog altijd rond de 240.000 gezinnen zonder stroom, door de zogeheten bomcycloon van vorige vrijdag. Toen kwamen aan de Amerikaanse oostkust acht mensen om het leven.

3
AFP

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer