11
Facebook

Sophie ging als au pair werken bij rijk koppel en eindigde dood op brandstapel in hun tuin. Rechter oordeelt nu dat echtpaar haar vermoordde

Een ophefmakende rechtszaak rond de dood van een Franse au pair in Groot-Brittannië is geëindigd met de veroordeling van het rijke koppel waar de jonge vrouw voor werkte. Sabrina Kouider (35) en Ouissem Medouni (40) vermoordden Sophie Lionnet (21) in september vorig jaar nadat ze haar leven tot een ware hel hadden gemaakt. Daarna verbrandden ze haar lichaam in de tuin.

Het waren buren van het koppel uit Southfields - ten zuiden van Londen - die de hulpdiensten belden toen ze op 20 september 2017 het vuur zagen branden en een “vreselijke stank” roken. Toen de brandweer arriveerde, ontdekte die dat er menselijke resten in het vuur lagen. Die bleken afkomstig van de au pair van het koppel, Sophie Lionnet uit het Franse Troyes. Het onderzoek toonde al snel aan dat het leven van het timide meisje voor haar dood een ware nachtmerrie was geweest. (lees hieronder verder)

11 Sophie Lionnet.
AFP Sophie Lionnet.

Volgens buren zou Sabrina Kouider – ontwerpster en moeder van 2 kinderen – regelmatig uitgevallen zijn tegen haar nanny en bleef het niet bij roepen en tieren. Ze zou de jonge vrouw ook fysiek hebben belaagd. De spanningen bereikten een climax toen Kouider haar nanny er plots van beschuldigde een relatie te hebben met een ex van haar: Mark Walton, de oprichter van boysband Boyzone. Volgens de vrouw spanden Lionnet en Walton samen tegen haar gezin.

Walton, die intussen in Los Angeles woont, heeft aan de rechters bevestigd dat hij jaren geleden een relatie heeft gehad met Kouider. Wegens haar hevige aanvallen van jaloezie is het wellicht "de meest turbulente verhouding" uit zijn leven geweest. De moeder van twee kinderen lijdt volgens The Guardian aan een bipolaire stoornis. Nadat ze uit elkaar gingen, bleef zijn ex hem met absurde beschuldigingen bestoken, verklaarde Walton. Ze beschuldigde hem van kindermisbruik, seks met een kat en van zwarte magie. Het au pair-meisje heeft hij nooit ontmoet.

Verhalen

Op 18 september 2017 volgde een gruwelijk ondervraging van Sophie. Het koppel nam de ‘bekentenis’ van de au pair op via smartphone. Kouider en Medouni zouden haar urenlang bestookt hebben met vragen en haar ook geslagen hebben. Haar lichaam vertoonde tekenen van ernstig geweld, zoals breuken aan het borstbeen, vier ribben en haar kaak.

Over hoe Sophie precies stierf, liepen de verhalen van Kouider en Medouni uiteen tijdens hun proces. Ze wezen allebei naar elkaar als schuldige. De lijkschouwer kon de doodsoorzaak niet meer met zekerheid vaststellen, daarvoor was het lichaam van Sophie te zwaar verbrand. (lees hieronder verder)

11 Sophie Lionnet op een foto van twee dagen voor ze stierf. Ze was nog maar een schim van zichzelf.
REUTERS Sophie Lionnet op een foto van twee dagen voor ze stierf. Ze was nog maar een schim van zichzelf.
11 De verkoolde resten van de bril van Sophie.
AFP De verkoolde resten van de bril van Sophie.

Volgens Medouni had Kouider hem wakker gemaakt in het holst van de nacht en hem verteld dat Sophie niet meer ademde terwijl ze ‘wat heb ik gedaan’ riep. Hij zou de au pair vervolgens in het bad gevonden hebben. Hoewel hij net na de feiten had verklaard dat hij Sophie had geslagen toen ze in bad lag. Volgens Kouider dwong Medouni Sophie in bad en hield hij haar hoofd verscheidene keren onderwater. Hij sloeg haar ook, zodat ze met haar hoofd tegen de muur sloeg, bewusteloos raakte en onder water wegzakte. Pogingen om haar te reanimeren waren niet succesvol. (lees hieronder verder)

11 Sabrina Kouider en Ouissem Medouni op een foto die dateert van toen ze elkaar net leerden kennen.
AFP Sabrina Kouider en Ouissem Medouni op een foto die dateert van toen ze elkaar net leerden kennen.
11 Sabrina Kouider.
REUTERS Sabrina Kouider.
11 Ouissem Medouni.
REUTERS Ouissem Medouni.

In plaats van de hulpdiensten te bellen verstopten de twee het lichaam van de vrouw in een koffer. De volgende dag besloten ze om het stoffelijk overschot te verbranden.

Kouider zakte in tranen in elkaar toen het verdict werd voorgelezen in de rechtbank, na een proces dat twee maanden duurde. Medouni liet het hoofd hangen. Op 26 juni zal bekendgemaakt worden welke straf de twee krijgen.

Moeder

De moeder van Sophie weende toen de rechter verklaarde dat de aantijgingen van het koppel aan het adres van haar dochter “geen enkele waarheid” bevatten. Catherine Devallonne had Kouider voor de dood van Sophie nog gesmeekt om haar dochter naar huis te laten gaan, maar die had dat geweigerd. Devallonne noemde het koppel “monsters” en zei: “Niemand, geen enkele God zal jullie ooit vergeven wat jullie mijn dochter hebben aangedaan. Jullie zijn allebei even slecht.” (lees hieronder verder)

11 Catherine Devallonne, de moeder van Sophie, huilt na de uitspraak van de rechter.
AFP Catherine Devallonne, de moeder van Sophie, huilt na de uitspraak van de rechter.

De vader van Sophie – Patrick Lionnet – voegde daar nog aan toe dat zijn dochter “het niet kon aanzien als anderen leden”. “Het breekt mijn hart om te weten dat ze mishandeld werd tot het einde van haar leven”, klonk het in een reactie op het vonnis.

11 De ouders van Sophie Lionnet: Catherine Devallonne en Patrick Lionnet.
AFP De ouders van Sophie Lionnet: Catherine Devallonne en Patrick Lionnet.
11 Sophie Lionnet.
AFP Sophie Lionnet.
11 Slachtoffer Sophie Lionnet.
REUTERS Slachtoffer Sophie Lionnet.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Leon Dendoncker

    Het is niet te vatten dat er nog zulke mensen onder ons zijn, de zwaarste straf zou nog niet genoeg zijn. Bipolaire stoornis of niet.

  • Gino Denil

    Rijk zijn heeft soms nefaste gevolgen voor de mentale gezondheid van de betrokkenen. Ook daarom zou dat min of meer beperkt moeten worden tot een bepaalde niet te overschrijden grens.

Lees meer