Twitter/Jon Inarritu

Spaanse Guardia Civil treft twee Afrikaanse vluchtelingen aan in matrassen op autodak

De Guardia Civil heeft twee Afrikaanse vluchtelingen gevonden in matrassen die vastgebonden waren op het dak van een auto. Dat gebeurde in Melilla, de Spaanse enclave, bij een controle aan de grens met Marokko. De twee verkeerden in goede gezondheid en hadden geen medische verzorging nodig.

Jon Inarritu, een Spaanse senator van de Baskische separatistische partij EH Bildu zette de hallucinante beelden op Twitter. Vluchtelingen blijken zo wanhopig dat ze de gekste en vaak gevaarlijkste pogingen bedenken in hun zoektocht naar een beter leven. Inarritu tweette dat “zolang er geen veilige manieren zijn om asiel aan te vragen, dergelijke situaties zich zullen blijven voordoen aan de zuidelijke grens van Europa”.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Beelden: Twitter/Jon Inarritu

De beelden zouden zondag gefilmd zijn in de Spaanse enclave Melilla aan de Middellandse Zee in Noord-Afrika, vlak bij de Marokkaanse stad Nador. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat deze bijzondere wijze van mensensmokkel in beeld gebracht wordt.

We zien in de video twee agenten van de Guardia Civil in uniform twee matrassen van het dak van een auto tillen en daarna opensnijden met een mes. Twee vluchtelingen komen vervolgens tevoorschijn. Zij lagen verscholen in de uitgeholde matrassen.

De bestuurder vluchtte weg naar Marokko maar werd daar ingerekend.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Cecarine De Smet

    Dit zou idd helpen Jules Hollande, maar dan moet het allemaal volgens de regels gaan. En dat is nu juist het probleem, velen gaan niet in aanmerking komen of recht op hebben....Maar ze snappen wel.dat ze niet welkom zijn, dat bewijst wat ze allemaal niet doen....

  • Jules Holland

    Een andere manier om hier vanaf te geraken zou zijn het makkelijker maken van een Asielaanvraag. Dit wil niet zeggen dat we meer asielaanvragen moeten goedkeuren, maar als we zorgen dat de aanvragers niet eerst Europa moeten binnengesmokkeld worden maar gewoon hun aanvraag bij een ambassade in het buitenland zouden kunnen afhandelen, zouden er honderden mensensmokkelaars een andere job moeten zoeken!

Lees meer