Koning Felipe VI (rechts) ontvangt alle partijleiders vooraleer hij wellicht aftredend premier Pedro Sanchez tot formateur zal benoemen.
EPA Koning Felipe VI (rechts) ontvangt alle partijleiders vooraleer hij wellicht aftredend premier Pedro Sanchez tot formateur zal benoemen.

Spaanse koning start gesprekken over vorming van nieuwe regering

Ongeveer een maand na de verkiezingen in Spanje start koning Felipe VI gesprekken over de vorming van een nieuwe regering. 

De koning voert vandaag en morgen een-op-eengesprekken met de leiders van 18 partijen in het Zarzuelapaleis in Madrid. Op het einde zal aftredend premier Pedro Sanchez passeren. Zijn partij haalde het grootste aandeel van de stemmen, maar behaalde toch geen absolute meerderheid. 

Spanje heeft vier algemene verkiezingen beleefd in evenveel jaren, maar dat leverde nooit een stabiele regering op. Verwacht wordt dat Sanchez, leider van de socialistische partij, tot formateur wordt benoemd. Die formatie belooft evenwel aartsmoeilijk te worden.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronny Martin

    Hey Spanje, wedstrijdje?

Lees meer