2 Het strand van Benidorm ligt er momenteel verlaten bij.
EPA Het strand van Benidorm ligt er momenteel verlaten bij.

Spanje denkt eraan om deze zomer geen buitenlandse toeristen toe te laten

De Spaanse regering overweegt om deze zomer de grenzen gesloten te houden voor buitenlandse toeristen. De kans is klein dat het nieuwe coronavirus dan al volledig verdwenen zal zijn en Spanje wil ook koste wat het kost vermijden dat het tot een heropflakkering zou komen. Het land is met al meer dan 15.000 doden één van de zwaarst getroffen landen in Europa.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De maatregel zou volgens nieuwszender ABC wel een enorme impact kunnen hebben op de economie van Spanje. Het toerisme is een van de belangrijkste bronnen van inkomsten van het land.

Getuigschrift

Spanjaarden die naar het buitenland willen, zouden dat alleen kunnen als ze een getuigschrift hebben dat aantoont dat ze gezond zijn. In eigen land met vakantie gaan, zou geen probleem zijn, maar dan wel met de nodige beperkingen. Zo zouden het dragen van een mondmasker op het openbaar vervoer en het respecteren van de sociale afstand verplicht zijn, bijvoorbeeld ook voor wie naar het strand gaat.

Voorlopig wordt nog gewerkt met verscheidene scenario’s om de toeristische sector opnieuw op te starten, aldus minister van Toerisme Reyes Maroto. Er is dus nog niets definitief beslist. Binnenlands toerisme krijgt sowieso voorrang en zal ook gepromoot worden. Het ziet er naar uit dat het internationaal toerisme zal moeten wachten tot in de herfst.

2
REUTERS

Lees ook:

Oostenrijk gaat coronavirus ook met een app te lijf

Chilenen die genezen zijn van coronavirus krijgen certificaat om zich vrij te bewegen

Op deze manier willen verschillende landen hun coronamaatregelen binnenkort al versoepelen (+)

110 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Michel Vanborren

    dan ga ik in september of oktober é, normaal vertrokken we in juni, maar dat zal wel niet meer lukke denk ik. Dus zallen we een voucher krijgen voor dat bedrag . deze blijft een jaar geldig om te boeken, zelfs al boek je voor volgend jaar september. Ik wil wel wachten, maar aan de belgische kust gaan zitten?, Geen denken aan, dat ik dar ga zitten. Ik ben goedkoper 10 dagen all in in spanje dan één week hier aan de kust, en voor de vriendelijkheid of schoonheid moet ge hier niet zitten

  • Christine Laevers

    De ophokplicht is er om de ziekenhuizen niet over te belasten zodat de zieken niet in de gangen of op de parking liggen te creperen. Wie zo'n scenario niet erg vindt, moet maar op reis gaan. En terugkomen met bloed aan zijn of haar handen. 't Is zoals bij bergbeklimmers : er is lawinegevaar maar we gaan toch.

Lees meer