2
EPA

Spanje redt 141 migranten van zee

Spaanse reddingswerkers hebben in een dag tijd 141 migranten gered van de zee tussen Spanje en Marokko. De vluchtelingen zijn afkomstig uit de regio ten zuiden van de Sahara en probeerden met diverse vaartuigjes het Europese vasteland te bereiken.

Twee boten, waarvan er een al water maakte met 86 mensen aan boord, werden aangetroffen op de Alborán-Zee, even ten oosten van de Straat van Gibraltar. Verder naar het westen werden drie mannen met kajak gered en 52 anderen van een rubberboot.

Sinds begin dit jaar hebben er circa 11.000 migranten de oversteek gemaakt naar Spanje. Volgens de Internationale Migratie Organisatie (IOM) hebben dit jaar 203 mensen de overtocht vanuit Noord-Afrika naar Spanje niet overleefd.

2
EPA

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Josina Kooren

    Gelijk terug daar waar ze vandaan komen hebben er al VEEL te veel gelukszoekers in Europa

  • Rudi Swinnen

    Hopelijk worden ze per direct terug op een boot gezet , retour naar het Afrikaanse vasteland . Daar zijn nog wel veilige landen waar geen oorlog heerst . Landen ook met dezelfde culturele en religieuze gedachtengang als de kandidaat goudzoekers ..

Lees meer