In bepaalde regio's zijn terrasjes weer toegelaten zoals hier in Valencia
EPA In bepaalde regio's zijn terrasjes weer toegelaten zoals hier in Valencia

Spanje wil eind juni weer buitenlandse toeristen ontvangen

Het buitenlandse toerisme in Spanje wordt "vanaf eind juni weer op gang gebracht". Dit zei minister van Transport José Luis Ábalos op de Spaanse tv. Hij wil daarbij dan wel kijken naar de gezondheidstoestand in het land waar mensen vandaan komen en waar de toeristen in Spanje naartoe willen. Hij zei ook dat de Spanjaarden dan weer buiten hun eigen provincie mogen reizen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ábalos zei dat de autoriteiten voorbereidingen treffen om het toerisme te controleren en in goede banen te leiden. Hij ziet allereerst veel mogelijkheden voor bijvoorbeeld de Balearen en Canarische Eilanden omdat daar "de gezondheidstoestand heel positief is". De bewindsman zei niet wat hij precies voor ogen heeft, maar komt naar eigen zeggen heel snel met concrete plannen.

De huidige noodtoestand die vanwege het coronavirus is uitgeroepen, wordt als het parlement dat goedkeurt nog een keer voor twee weken verlengd. Aangenomen wordt dat dit dan voorlopig de laatste keer zal zijn. De uitzonderingstoestand loopt dan eind juni af.

De toerismesector staat voor 12 procent van de Spaanse economie en wil dat het snel afgelopen is met de beperkende maatregelen. De sector zou dit jaar hoe dan ook al ergens tussen de 90 en 125 miljard euro verlies lijden, zelfs als de regering eind juni het buitenlandse toerisme weer toelaat.

Lees ook: Gaan de grenzen tegen half juni weer open? Dit zijn de recentste ontwikkelingen in de vakantielanden (+)

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer