Archiefbeeld van de Vomar supermarkt in Zaandam.
ANP Archiefbeeld van de Vomar supermarkt in Zaandam.

Spelden in etenswaren in Nederlandse supermarkt: drie mensen opgepakt

De Nederlandse politie heeft gisteravond drie personen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij het verstoppen van spelden in etenswaren in een supermarkt in Zaandam. Dat bevestigt de politie vandaag. Volgens de supermarktketen 'Vomar' ging het om "vandalisme" en werden de getroffen producten intussen uit de rekken gehaald.

De drie verdachten zijn een 17-jarige jongen, een 16-jarig meisje en een 30-jarige vrouw, alle drie uit Zaandam. Enkel het meisje wordt nog vastgehouden, de rest is vrijgelaten maar blijft verdacht.

Vandaag werd er door het Nederlandse voedselagentschap gewaarschuwd voor de spelden. Consumenten werd opgeroepen de betreffende producten niet te eten en terug te brengen naar de winkel. Het gaat om dertien producten, waaronder verpakte witlof, mini komkommers, magere runderlappen, scharrelkipschnitzel, Dr. Oetker Mix voor cupcakes, Fruitella Zomerfruit en een pakket groentesoep.

De supermarktketen heeft aan de hand van camerabeelden de hele winkel gecontroleerd en de producten uit de rekken gehaald.

1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Etienne Boeckx

    Een straf laat ze maar lustig smullen !!

Lees meer