Politieagenten in Parijs, beeld ter illustratie.
AP Politieagenten in Parijs, beeld ter illustratie.

Steekpartij in Parijs: al zeven politiemensen “ontwapend” na aanwijzingen van radicalisering

Sinds de dodelijke steekpartij van 3 oktober in een politieprefectuur in Parijs zijn al zeven politiemensen "ontwapend" na tekenen van radicalisering. Dit heeft politieprefect Didier Lallement vandaag bekendgemaakt.

Lallement vertelde een parlementaire onderzoekscommissie dat hij op 7 oktober in een nota al zijn diensten had gevraagd aanwijzingen van radicalisering systematisch te signaleren. Dit gebeurde tot nu toe 33 keer. Zeven agenten zijn "ontwapend". Lallement heeft de algemene directie van de politie ook om drie schorsingen gevraagd, waarvan één er effectief kwam.

Een man die belast was met het onderhoud van de informatica bij de directie van de inlichtingendienst van de politieprefectuur van Parijs heeft vier agenten doodgestoken. Volgens een intern rapport van zijn dienst heeft hij tegenover sommige van zijn collega's de aanslag op het satirisch blad Charlie Hebdo in 2015 verrechtvaardigd. 

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kai Rombouts

    geeuw, dat islamisten bij politie, leger, overheid infiltreren verbaast niemand, behalve media én politici !

  • Kris D'hooghe

    Normaal ,noemen ze infiltreren in het politie aparaat,zal in belgie ook wel het geval zijn

Lees meer