EPA

Strafrechtelijk onderzoek naar ongeluk Alphen

Het Openbaar Ministerie in Nederland is direct gestart met een strafrechtelijk onderzoek naar de oorzaak van het brugdrama in Alphen aan den Rijn. Drie mensen hebben zich gemeld bij de politie. Zij worden als verdachten aangemerkt. Dat heeft het OM op een persconferentie bekend gemaakt.

Het OM is het strafrechtelijk onderzoek begonnen, samen met de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en wil benadrukken dat het nog te vroeg is om te spreken van strafbare feiten of schuld omdat er veel onduidelijkheid heerst over het ongeluk met de bouwkranen in Alphen. Dat is tegelijkertijd ook de reden dat het onderzoek per direct gestart is. Dat de drie mensen die zich gemeld hebben bij de politie worden aangemerkt als verdachten heeft te maken met de rechten die zij hierdoor krijgen: het recht op een advocaat en het zwijgrecht.

Het onderzoek van het OM richt zonder onder meer mogelijk lichamelijk letsel door schuld of een overtreding van de wet arbeidsomstandigheden.

Op de persconferentie werd ook bekend dat grote hoeveelheden getuigen zich bij de politie hebben gemeld. Het is de bedoeling dat de verklaringen op korte termijn worden opgenomen.

Lees meer