VTM Nieuws

Strijd om de Senaat in Texas is ware veldslag

Morgen trekken de Amerikanen naar de stembus voor de ‘midterms’ of tussentijdse verkiezingen. Er wordt onder andere gestemd voor de Senaat, wat in sommige staten voor ware veldslagen zorgt. In Texas strijdt de Democraat Beto O’Rourke tegen de Republikeinse ex-presidentskandidaat Ted Cruz.

Als student speelde de 46-jarige O’Rourke in een punkband. Zijn echte naam is Robert, maar hij wordt Beto genoemd. Hij is uitgegroeid tot een nationale bekendheid en neemt het in Texas op tegen Ted Cruz.

De laatste keer dat in Texas een Democraat verkozen werd tot senator, is 25 jaar geleden. O’Rourke probeert het rode, Republikeinse bastion nu te doorbreken. “Ik schat mijn kansen goed in”, zegt O’Rourke aan VTM NIEUWS-journaliste Romina Van Camp. “Kijk naar de opkomst van de kiezers die vervroegd zijn gaan stemmen in Texas. Ik heb er vertrouwen in”, klinkt het.

Kom meer te weten over de ‘midterms’ in deze video: wat is het, wie wordt er verkozen en wat wordt er verwacht?

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Karel Tichmann

    Greg Abbott (R) de Governor van Texas loop met 16.7% voorop, en de mogelijkheid dat hij gaat verliezen bestaat niet. Om te denken dat Ted Cruz gaat verliezen tegen een socialist O’Rourke is gewoon lachwekkend...

  • Gino De Neef

    Beto is corrupt tot en met. Waarom horen we daar niets over?

Lees meer