THINKSTOCK

Studente jaagt 82.000 euro studiegeld erdoor: "Het is de schuld van mijn ouders"

Een studente is in aanloop naar haar laatste academiejaar helemaal blut. Het meisje heeft een fonds ter waarde van 90.000 dollar (omgerekend 82.000 euro) dat opgezet werd door haar grootouders helemaal opgesoupeerd. "Het is de schuld van mijn ouders", verklaarde de jongedame.

De 22-jarige Kim onthulde haar misrekening in 'The Bert Show', een populair programma van een radiozender in de Amerikaanse stad Atlanta.

Ze beschreef hoe ze al dat geld op drie jaar tijd had uitgegeven. "Ik spendeerde die som ook aan kleren en vakanties maar dat had ik beter niet gedaan", zei ze. "Ik ging op reis naar Europa, ik bekeek het als een deel van mijn opleiding en zo probeerde ik die reis te rechtvaardigen."

Kim vervolgde dan met de schuld in de schoenen van haar ouder te schuiven. Zij hadden haar immers niet voldoende gewaarschuwd voor de gevolgen van haar koopwoede.

"Niet eerlijk"
"Ze hadden me beter aangeleerd om voorzichtig om te springen met geld", aldus de studente. "Ze hebben nooit met me samengezeten om het eens serieus te bespreken ... volgens hen konden ze toch niets meer voor me doen ... Ze zijn niet eerlijk want ze zeggen dat ze geen geld meer hebben maar mijn vader heeft een eeuwigheid gewerkt en ze hebben een pensioenfonds."

Kim zit nu met de handen in het haar. Ze heeft er geen idee van hoe ze de broodnodige 20.000 dollar (omgerekend 18.000 euro) studiegeld moet gaan betalen. De radiopresentator stelde voor om een job te zoeken. "Dat is vernederend", antwoordde het meisje prompt. "Ik weet dat mijn ouders me een lesje proberen te leren, ik hoop dat ze beseffen dat dit een negatieve impact op mijn studieresultaten en op mijn persoonlijkheid zal hebben."

Ze zou aan haar ouders hebben voorgesteld om een eventuele lening aan hen terug te betalen maar dat wezen ze af. In plaats daarvan wilden ze wel borg staan voor een lening zolang hun dochter maar een job had.

Donderdag belde Kim opnieuw naar' The Bert Show' om te melden dat ze momenteel op zoek is naar een baan maar grote moeite heeft om er eentje te vinden bij gebrek aan ervaring. Ze beloofde plechtig om haar best te doen maar het was de "meest hectische" periode van haar leven.

Lees meer