Studente uit Brussel verdronken in Zuid-Frankrijk

In het zuiden van Frankrijk is het lichaam van een 19-jarige jongedame uit Brussel gevonden. Ze was sinds gisteren vermist. De studente van de Erasmushogeschool Brussel verdronk toen ze met twee vrienden ging zwemmen bij de Gorges de Galamus bij Perpignan.

De Franse nooddiensten hebben urenlang naar de studente gezocht. Daarbij werden onder andere de brandweer, verschillende duikerbrigades en helikopters ingezet.

De groep besloot te schuilen in een van de grotten, maar werd rond 17 uur meegesleurd door het wassende water. De twee jongens werden gered door motorrijders die toevallig in de buurt waren, maar het meisje verdween onder water.

Een voorbijganger die het zag gebeuren belde het noodnummer. De hulpdiensten kwamen direct ter plaatse met een traumahelikopter en in totaal zo'n 60 hulpverleners. Er werd gisteravond nog lange tijd gezocht naar het meisje, maar zonder resultaat. Vanmorgen werd ze uiteindelijk rond 11.30 uur levenloos teruggevonden.

Haar ouders werden inmiddels geïnformeerd en reizen samen met het opleidingshoofd naar Zuid-Frankrijk waar ze opgevangen zullen worden door de Franse sociale diensten. Ze zullen ook het lichaam van hun dochter identificeren.

Ook de twee andere studenten, die zichzelf konden redden, worden begeleid. Daarnaast wordt eveneens professionele opvang voorzien voor de medestudenten van het slachtoffer in Brussel, meldt de Erasmushogeschool.

Lees meer