Syrische luchtmacht verijdelt Israëlische raketaanval

De luchtmacht van het Syrische regime heeft woensdagochtend vroeg gereageerd op een "Israëlische aanval" en heeft "een aantal raketten" kunnen neerhalen in het zuiden van Syrië. Dat heeft het staatspersagentschap Sana bekendgemaakt.

De aanval vond plaats iets voor 2 uur lokale tijd plaats, in het gebied Tall al-Hara, niet ver van de Golanhoogten, aldus Sana. Er zou alleen materiële schade zijn. Israël zou volgens het persagentschap de Syrische infrastructuur voor geolokalisatie hebben geviseerd.

Het Israëlische leger weigert te reageren op het nieuws. "Wij geven geen commentaar op berichten in buitenlandse media", klinkt het.

Volgens het Syrische observatorium voor de mensenrechten viseerden de Israëlische bombardementen twee stellingen waar zich ook strijders van de Libanese sjiitische beweging Hezbollah bevinden. Behalve om een doelwit in Tall al-Hara ging het volgens de Britse ngo ook om een doelwit in Quneitra.

Israël voert wel vaker aanvallen uit in buurland Syrië. Het viseert daarbij meestal Iraanse troepen en strijders van Hezbollah. Beide steunen het Syrische regeringsleger in de strijd tegen de rebellen.

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Pepijn dever

    Gunther, ik denk dat je religies en volkeren door elkaar haalt. Om te weten welk volk er eerst was ga je DNA van prehistorische skeletten vergelijken met het DNA van huidige volkeren, niet de religie van iemand wat door de jaren heen wel eens kan veranderen.

  • Gunter Verleyen

    Beste, geschiedenislessen gemist op school, De basiswetten, met name de Tien geboden, en de Bijbelse geschiedenis van het jodendom zijn de morele en historische fundamenten van het christendom en de islam. Dus de redenering wie was eerst? wie kwam op de grond van de andere? wie bezet van wie?

Lees meer