AFP

Taliban gijzelen 15 ambtenaren in Afghanistan

De taliban hebben zeker vijftien ambtenaren gevangen genomen in Farah, een provincie in het westen van het land. Dat melden de Afghaanse autoriteiten. De ambtenaren waren onderweg naar het werk in de buitenwijken van de stad Farah.

Vermoedelijk zijn de vijftien gijzelaars overgebracht naar het district Posht Rod, dat grotendeels door de islamitische beweging gecontroleerd wordt.

In Helmand, een provincie het zuiden van het land, zijn dan weer twaalf burgers bevrijd uit een gevangenis van de taliban. Dat gebeurde door de elitetroepen van het Afghaanse veiligheidsdiensten. De twaalf waren opgesloten om verschillende redenen, onder meer omdat ze hadden meegewerkt met de Afghaanse autoriteiten tegen de taliban.

Afghaanse speciale eenheden hebben vorig jaar honderden burgers bevrijd uit taliban-gevangenissen. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer