2 Slachtoffer Tara O'Shea-Watson.
Facebook Slachtoffer Tara O'Shea-Watson.

Tara (35) vreesde dat haar ex haar zou doden. Niemand geloofde haar maar ze kreeg gelijk

Een 32-jarige man uit Cedarville in de Amerikaanse staat New Jersey is in staat van beschuldiging gesteld voor de moord op zijn vrouw, van wie hij gescheiden leefde. Jeremiah Monell zou haar op 18 december op een beestachtige manier doodgestoken hebben bij haar thuis. Het was haar zoon van 12 jaar die haar vond en alarm sloeg. Een half jaar eerder had Tara O'Shea-Watson hem nog aangeklaagd omdat de man bij haar had ingebroken, maar de politie liet de aanklacht vallen.

Tara had al eerder tegen vrienden gezegd dat haar man haar sloeg en dat ze bang was dat hij haar iets onherroepelijks zou aandoen. Toen hij op 26 april vorig jaar bij haar thuis in Commercial Township inbrak en haar aanviel, kreeg de man een tijdelijk omgangsverbod. Hij moest in de zomer voor de rechter komen, maar de aanklacht tegen hem werd in november geseponeerd. De reden was onduidelijk.

Vluchten
Tara maakte daarop plannen om naar familie in Tennessee te vluchten met haar twee kinderen van 12 en 4 jaar. Maar zo ver kwam het niet, want op 18 december stond Monell opnieuw voor haar deur. En deze keer zou hij haar niet meer laten gaan. Hij stak zijn ex verscheidene keren in de buik, de borst, de nek en het gezicht. Daarna ging hij ervandoor. Het was de 12-jarige zoon van Tara die haar lichaam vond. Hij rende naar de buren, die de hulpdiensten belden.

2 Jeremiah Monell.
N.J. State Police Jeremiah Monell.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Twee weken lang werd er jacht gemaakt op Monell. Uiteindelijk kon de politie hem inrekenen in een bos in Folsom, Atlantic City. Een getuige had hem daar gezien. Hij wordt aangeklaagd voor moord, het overtreden van de wapenwet en het overtreden van een omgangsverbod. Hij liet al weten dat hij zichzelf wil verdedigen in de rechtszaal.

Lees meer