2 De overlevenden van het busongeval liggen hand in hand in het ziekenhuis en bidden voor hun teamgenoten
Twitter De overlevenden van het busongeval liggen hand in hand in het ziekenhuis en bidden voor hun teamgenoten

Teamleden rouwen hand in hand: 15 jonge slachtoffers na busongeval Canadees junior ijshockeyteam

In Canada zijn bij een crash met een bus van een Canadees junior ijshockeyteam inmiddels al vijftien dodelijke slachtoffers gevallen. De bus botste vrijdagavond met een vrachtwagen. Het dodental loopt mogelijks nog op. 

De Canadese politie Royal Canadian Mounted Police meldde gisteren dat er na een botsing met een vrachtwagen en een bus minstens veertien doden gevallen zijn. De dertien andere inzittenden werden met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Drie van hen bevinden zich nog in kritieke toestand - een van hen intussen ook overleden. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. 

Zestien tot eenentwintig jaar 

De bus vervoerde Canadese jongeren van het junior ijshockeyteam de Humboldt Broncos naar een play-off-wedstrijd. Ter hoogte van de Highway 35, ten noorden van Tisdale in de provincie Saskatchewan, botste de bus met een vrachtwagen. Het ongeval gebeurde om 17.00 uur lokale tijd.

De teamlijst van de Humboldt Broncos bestond uit spelers die tussen de zestien en eenentwintig jaar oud zijn. De Royal Canadian Mounted Police heeft intussen in de Nipawin Apostolische Kerk een informatie- en ondersteuningscentrum opgericht voor gezinnen van de slachtoffers.

"Verschrikkelijk om te zien"

Premier Justin Trudeau is erg aangedaan door het ongeval: "Ik kan me niet voorstellen wat deze ouders doormaken. Onze gedachten en gebeden zijn vanavond bij de betrokken families.”

Na een telefoontje van zijn zoon snelde Myles Shumlanski, vader van een van de Broncos spelers, meteen naar de plaats van het ongeval. "Het was een ramp", vertelde hij aan de Saskatoon Star Phoenix-krant. "We zagen hoe een kraan de bus moest optillen. Het was verschrikkelijk om te zien."

Teampresident Kevin Garinger betuigde ook zijn steun: "onze gedachten zijn bij de families van de staf en onze leden. Broncos is in shock en het zal lang duren om het ongelooflijke verlies te verwerken."

Darren Opp, de president van de Nipawin-haviken, vertelde de Globe and Mail: "Het is een vreselijk ongeluk, mijn God, het is heel erg slecht. "Vaders en moeders wachten nog steeds op antwoorden en weten niet of hun kinderen de crash overleefd hebben. Het is verschrikkelijk om te zien."

2 De leden van de Humboldt Broncos
Twitter De leden van de Humboldt Broncos

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Geert Matthys

    Als ze islamitisch waren kregen ze misschien bezoek van Trudeau, nu krijg je een telefoontje.

  • Juliette Francois

    Wat een vreselijke tragedie. Sterkte aan de overlevenden en aan de nabestaanden van de slachtoffers.

Lees meer