2
ANP XTRA

Terreurgevangenen spelen schietgames in cel

Gevangenen op de terroristenafdeling in het Nederlandse Vught (Noord-Brabant) konden schietgames spelen in hun eigen cel. Het gaat onder meer om Brothers in Arms - Earned in Blood, Halo 4 en Grand Theft Auto, bericht de krant De Telegraaf.

In de gevangenis zit een onbekend aantal terreurverdachten gedetineerd op de streng bewaakte afdeling. Tien games zijn inmiddels weggehaald, dat gebeurde nadat de krant signalen had ontvangen uit de gevangenis en vragen ging stellen.

Kort daarop voerde de Dienst Justitiële Inrichtingen, het Nederlandse equivalent van het Belgische directoraat-generaal van het Gevangeniswezen, een inspectie uit. 
“Games waarin geweld voorkomt, achten wij niet wenselijk voor de doelgroep”, zegt een woordvoerder namens de Dienst Justitiële Inrichtingen. “Er is daarom nog eens gekeken naar de aanwezige spellen.” Eerder werden jihadistische boeken van de terreurafdeling verwijderd.

In mei verstoorden vijf terreurverdachten de officiële plechtigheid van de WOII-dodenherdenking. In de Tweede Wereldoorlog was op de locatie van de huidige inrichting een concentratiekamp gevestigd. De vijf schreeuwden vanuit de terreurafdeling minutenlang ‘Allahu Akbar’, wat leidde tot grote verontwaardiging. De vijf moesten als straf een week de isoleercel in. Op de terreurafdeling zit onder meer Mohammed Bouyeri opgesloten, de man die in 2004 regisseur Theo Van Gogh op straat doodstak. 

2 Een cipier aan een gevangeniscel in het Nederlandse Vught.
ANP XTRA Een cipier aan een gevangeniscel in het Nederlandse Vught.

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    Waarom wordt het toegelaten in de gevangenis om "spelletjes" te spelen ? Dat is toch geen sanctie !

  • RENE LENAERTS

    Stuur hen "op vakantie" naar Guantanamo-bay.

Lees meer