11 Van links naar rechts: Akie Abe, Malgorzata Tusk, Jenny Morrison, Brigitte Macron, Cecilia Morel, Adele Malpass en Melania Trump in de tuin van Villa Arnaga in het Franse Cambo-les-Bains.
AFP Van links naar rechts: Akie Abe, Malgorzata Tusk, Jenny Morrison, Brigitte Macron, Cecilia Morel, Adele Malpass en Melania Trump in de tuin van Villa Arnaga in het Franse Cambo-les-Bains.

Terwijl Donald over Iran vergadert, struint Melania door bloementuin

Bewust of onbewust: de kiekjes van het ‘partnerprogramma’, vandaag bij de G7 in Frankrijk, doen opvallend oubollig aan - tuttig zelfs. Terwijl de regeringsleiders zich achter gesloten deuren over zwaarwichtige zaken als de verhoudingen met Iran, Noord-Korea en China buigen, kijken hun vrouwen voor de ogen van de pers naar een riedeltje volksdansen, nippen zij onder toeziend oog van een Fransman met baret aan een glas bij een wijnproeverij of maken ze een ommetje door een tuin vol sierbloemen.

De vrouwen van de wereldleiders kregen een rondleiding door het pittoreske Franse dorpje Comba-les-Bains – op een half uurtje van G7-stad Biarritz. 

Het programma met opvallend kneuterig karakter is concreet de dagbesteding voor Donald Trump’s vrouw Melania Trumpde echtgenote van de Franse president, Brigitte Macron, Jenny Morrison, vrouw van de Australische premier Scott Morrison, Akie Abe, eega van de Japanse premier Shinzo Abe, de Chileense ‘first lady’ Cecilia Morel, Adele Malpass, wederhelft van David Malpass, president van de Wereldbank, en Malgorzata Tusk, vrouw van de EU-president. Om het hele gezelschap krioelt het uiteraard ook van de veiligheidsmensen.

Joachim Sauer, man van de enige vrouwelijke regeringsleider Angela Merkel aan de G7-tafel, was er niet bij. Hij bleef thuis, en niet voor de eerste keer trouwens. Sauer, een gevierd wetenschapper, is meestal niet te porren voor dit soort verplichtingen in het buitenland. 

Wie in het zuiden van Frankrijk ook schittert door afwezigheid: Carrie Symonds, vriendin van de prille Britse regeringsleider Boris Johnson. Volgens de Britse pers zou pr-adviseur Symonds - die sinds haar stormachtige relatie met ‘BoJo’ regelmatig in de tabloids figureert - het te druk hebben met haar eigen werk.

11 Het vrouwelijke gezelschap vergaapt zich aan een Baskische volksdanser.
EPA Het vrouwelijke gezelschap vergaapt zich aan een Baskische volksdanser.
11 Melania Trump (R) en Malgorzata Tusk (L) proefden onder meer ook wijn.
EPA Melania Trump (R) en Malgorzata Tusk (L) proefden onder meer ook wijn.
11
AFP
11
EPA
11
AFP
11
AFP
11
EPA
11
EPA
11
EPA
11 Carrie Symonds (hier bij een eerdere bijeenkomst rechts van Boris Johnson) is er niet bij in Frankrijk.
REUTERS Carrie Symonds (hier bij een eerdere bijeenkomst rechts van Boris Johnson) is er niet bij in Frankrijk.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christophe Moser

    Het clubke was idd beter thuisgebleven ipv totaal irrelevant te wezen.

Lees meer