PHOTO_NEWS

Textielarbeiders in Bangladesh protesteren voor achterstallig loon

Meer dan een jaar na de instorting van een gebouw met confectie-ateliers in Dhaka - waarbij meer dan 1.000 mensen omkwamen - zijn de arbeidsomstandigheden in de sector in Bangladesh nog altijd erg precair. Vandaag hebben honderden textielarbeiders betoogd in de hoofdstad, om drie maanden achterstallig loon op te eisen, net als hun premie naar aanleiding van het Suikerfeest.

Sinds afgelopen maandag zijn een honderdtal van hun collega's in hongerstaking. Ze werden niet meer uitbetaald sinds april, omdat de eigenaar van hun fabriek in de gevangenis zit. Delwar Hossain is eigenaar van de Tuba Group en werd in februari van dit jaar opgepakt op beschuldiging van moord op 112 van zijn werknemers, die omkwamen bij de brand in de Tazreen Fashions fabriek in 2012.

De betogers in Dhaka trokken naar de zetel van sectororganisatie 'Bangladesh Garment Manufactures and Exporters Association' (BGMEA). Ze eisen dat de overheid hen helpt, "zoniet trekken we naar het ministerie van Industrie", aldus Mushrefa Mishu.

De minister van Handel zegt dat de arbeiders één van de volgende dagen zullen worden uitbetaald.


Lees meer