Thaise legerchef dreigt met inzetten militairen

Na het nieuwe geweld in de straten van de Thaise hoofdstad Bangkok heeft de Thaise legerchef gedreigd met een militaire interventie. "Als het geweld voortduurt, zullen de militairen misschien moeten buitenkomen om de vrede en de orde te herstellen", stelde Prayuth Chan-O-Cha vandaag in een zeldzaam communiqué. Bij geweld vanochtend vielen twee doden.

Het Thaise leger had zich tot nu toe afstandig gehouden van een interventie, hoewel manifestanten de voorbije maanden verschillende ministeries en openbare gebouwen bezetten.

De laatste dagen zitten de "roodhemden", aanhangers van premier Yingluck Shinawatra, weer op ramkoers met antiregeringsbetogers. Vanochtend werden nog twee mensen doodgeschoten in een kamp van regeringstegenstanders in het centrum van Bangkok. De slachtoffers zijn twee bewakingsagenten, meldden medische instanties. Tijdens een tweede aanval werd een granaat gegooid. Daarbij vielen twee gewonden.

Bij het geweld raakte in totaal een twintigtal mensen gewond.

De kiescommissie in Thailand riep vandaag op tot een uitstel van de parlementsverkiezingen van 20 juli. Als reden verwees ze naar de aanhoudende manifestaties tegen de regering.

Tijdens protesten tegen de regering van Shinawatra zijn al sinds eind november zeker 24 mensen om het leven gekomen en 772 anderen zijn gewond geraakt.

Lees meer