EPA

Exclusief voor abonnees

Thunberg Nobelprijswinnares? “Haar nominatie is alleszins meer dan terecht”

De Nobelprijs voor de Vrede gaat dit jaar misschien naar Greta Thunberg (16). De Zweedse klimaattiener is door drie Noorse socialisten genomineerd. Of ze daadwerkelijk kans maakt, laten experts in het midden. “Maar haar nominatie is meer dan terecht.” Greta kan de jongste winnares ooit worden.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

81 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc Haaren

    Wat een onzin, nominatie terecht... Voor iets dat binnenkort één grote leugen zal blijken? Of voor domme zogenaamd groene maatregelen af te dwingen, die eigenlijk enkel scheinheiligere maar goed zijn voor t milieu. Één grote hoax, heel die onzin over klimaat dat naar de boem is, en zogenaamd te redden is door elektrische auto's, zonnepanelen en windmolens... Ik hoop dat de waarheid snel aan het licht komt, jongens toch, hoe kunnen mensen zo dom zijn.

  • Richard Kerkhofs

    Vrede en klimaat zijn onlosmakend verbonden en zullen dat in de toekomst nog veel meer zijn. Hoeveel conflicten zullen er komen omwille van de beschikbaarheid van water en vruchtbare landboouwgronden. Leefbare plaatsen zullen verschuiven en migratiestromen aanzwengelen. Het is niet denkbaar en reeds voorspeld dat er ooit oorlog om water zal gevoerd worden. Wij zijn allemaal verstandig genoeg om dat te beseffen maar te angstig om het te kunnen aanvaarden.

Lees meer