Bosbranden in North Carolina blijken aangestoken te zijn door brandweervrijwilligers
AP Bosbranden in North Carolina blijken aangestoken te zijn door brandweervrijwilligers

Tien vrijwilligers van Amerikaanse brandweer opgepakt na brandstichting

In de Amerikaanse staat North Carolina zijn bij twee brandweerkorpsen tien vrijwilligers opgepakt wegens brandstichting. De groep een reeks branden hebben aangestoken rond de plaatsen Fairmont en Orrum.

De politie pakte de vrijwilligers op nadat de afgelopen twee jaar verschillende verlaten gebouwen en natuurgebieden in vlammen opgingen. In de plaatsen waar dat gebeurde, waren zij werkzaam voor het brandweerkorps.

De autoriteiten kwamen de tien op het spoor in het onderzoek naar twaalf aangestoken branden. Bij elkaar zijn negentig aanklachten geformuleerd. Onder de arrestanten zij ook een voormalig politieman een een gevangenisbewaarder.

De  verdachten, in de leeftijd van 17 tot 42 jaar, lijken samengewerkt te hebben bij hun pyromanie. Ze worden naast de brandstichtingen ook aangeklaagd wegens samenzwering. De verwachting is dat het onderzoek meer verdachten oplevert.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer