2
AP

Tiener (16) opgepakt voor aansteken van bosbrand in Australië die minstens 14 woningen in de as legde

Australië brandt zoals nooit tevoren, vooral de oostkust. Een jongen van zestien is opgepakt voor brandstichting. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor een zware bosbrand die minstens veertien woningen in de as legde. De bevolking is woedend op de tiener.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De jongen van zestien zou de bosbrand zaterdag opzettelijk aangestoken hebben aan een bos in Cobraball ten westen van het toeristische Yeppoon, zo’n 650 km ten noorden van Brisbane in de Australische deelstaat Queensland. Zeker veertien woningen gingen in vlammen op en nog eens 28 schuren werden eveneens verwoest. De tiener is niet formeel aangeklaagd voor brandstichting, maar zal voor de jeugdrechter moeten verschijnen.

De brand van Cobraball is een van de meer dan zeventig haarden die momenteel nog altijd woeden in Queensland. Volgens de politie is het een wonder dat er niemand is omgekomen bij de recentste branden in Queensland. Sinds het begin van de bosbranden vielen er in totaal vier doden. Vanochtend plaatselijke tijd werd nog het levenloze lichaam van een 58-jarige man ontdekt in de staat New South Wales.

Op sociale media wordt misnoegd gereageerd op de brandstichting door de tiener. “Ze zijn zeker oud genoeg, of anders moeten hun ouders een boete krijgen. Iemand moet dokken voor de gevolgen”, klinkt het onder meer. De politie roept ouders alvast op hun kinderen te waarschuwen voor de ernstige gevaren van brandstichting.

2
AP

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hilde Peeters

    Je zal het als ouder maar te horen krijgen dat je kind dit doet waarschijnlijk draaien ze nog op voor de kosten ook. Die mensen hun sociale leven valt ook in elkaar van schaamte maar daar zal die 16 jarige niet aan gedacht hebben veel sterkte voor die ouders.

  • Hans Van Camp

    Voor diegenen die het nog altijd niet (willen) begrijpen, wat er nu gebeurt in Queensland en New South Wales is ongezien en wel degelijk veroorzaakt door een veranderend klimaat. Er heerst hier al jaren een uitzonderlijke droogte waardoor alles makkelijker en heviger brandt, en bovendien zijn er veel minder opties om de blusvliegtuigen en helicopters te vullen. Zelfs regenwoud waar al duizenden jaren geen branden meer zijn voorgekomen staan in brand. Fake news weer zeker?

Lees meer