Timmoty Pitzen verdween op zevenjarige leeftijd (links). Vorig jaar lanceerde de politie een verouderingsillustratie van Pitzen als dertienjarige. (rechts)
National Center for Missing and Exploited Children Timmoty Pitzen verdween op zevenjarige leeftijd (links). Vorig jaar lanceerde de politie een verouderingsillustratie van Pitzen als dertienjarige. (rechts)

Tiener meldt zich bij politie, is hij de sinds 2011 vermiste Timmothy Pitzen?

Is de verdwijning van een zevenjarig Amerikaans jongetje in 2011 na bijna acht jaar opgelost? Feit is dat een veertienjarige zich woensdag bij de politie in Ohio heeft gemeld. De tiener verklaarde de vermiste Timmothy Pitzen te zijn. Naar eigen zeggen werd de jongen al die tijd tegen zijn wil vastgehouden door twee mannen, tot hij kon ontsnappen.

Timmothy Pitzen verdween op 11 mei 2011. Zijn vader James zette hem ‘s ochtends af op school nabij hun woonplaats, de stad Aurora in Illinois. Niet veel later dook moeder Amy-Fry Pitzen (43) op aan school. Ze kwam haar zoon terug ophalen en gaf een dringende familiale aangelegenheid aan als reden. De twee bezochten die dag een dierentuin en bezochten ook een aquapark in de naburige staat Wisconsin. De moeder werd twee dagen later dood aangetroffen in een hotelkamer in Illinois. Haar polsen waren doorgesneden. De politie handelde de zaak af als zelfdoding. Moeder Pitzen liet een afscheidsbriefje achter waarin ze schreef dat Timmothy “nooit zou worden gevonden.” “Hij was veilig en wel ondergebracht bij de mensen die voor hem zouden zorgen.” Het mes dat naast het lichaam van Amy-Fry Pizen werd gevonden, bevatte enkel haar bloedsporen. Twee jaar na de vermissing werd de gsm van de moeder aangetroffen langs een snelweg niet ver van het hotel. Het leverde geen nieuw spoor op. Vader James gelooft dat zijn zoon nog steeds in leven is. De politie lanceerde vorig jaar in een opsporingsprogramma op tv een verouderingsillustratie. Ook dit leidde niet tot een doorbraak.

Volgens de politie, zo melden Amerikaanse media zoals CNN vandaag, klopt het dat zich een vooralsnog onbekende jongen heeft gemeld die vertelt de verdwenen Timmothy Pitzen te zijn. Onderzoek moet nog aantonen of het daadwerkelijk om hem gaat. Hoe dan ook zou de jongen grote gelijkenissen vertonen met de jongen die zes jaar was toen hij verdween. De jongen meldde deze week urenlang keihard te hebben gerend toen hij erin geslaagd was te ontsnappen uit handen van twee mannen die hij zijn ‘kidnappers’ noemde. Kort voor zijn vlucht zou hij met hen in een hotelkamer in de staat Ohio hebben geslapen. Daar vandaan vluchtte hij de grens over naar de staat Kentucky waar hij na zijn melding bij de politie ter observatie is opgenomen in een ziekenhuis.

Bodybuilders

Volgens inwoners van Newport (Kentucky), de stad waar de jongen opdook, zou hij erg veel lijken op foto’s van Timmothy Pitzen die jaren geleden bij een opsporingsbericht werden verspreid. Ze zagen de jongen ‘in verwarde toestand, met krassen op zijn gezicht en angstig ogend’ voor het politiebureau drentelen. De politie heeft inmiddels verklaard dat de jongen een gedetailleerde beschrijving heeft gegeven van de twee mannen die hem de afgelopen jaren verzorgden. Het zou gaan om blanke bodybuilders waarvan er één een tatoeage van een spin in zijn nek heeft en de andere man een kronkelende slang op een onderarm. De twee reden in een splinternieuwe Ford SUV die al wat beschadigingen op een bumper had.

Het kan om een verzinsel gaan. Maar we vinden de melding wel opvallend. Want welke jongen verzint zoiets?

Recherche

In het kinderziekenhuis waar de jongen sinds woensdag onder toezicht staat van de autoriteiten, mag hij nog geen bezoek ontvangen. De recherche wil, voordat vooralsnog sprake is van een eventuele hereniging met zijn familie, eerst zijn dna vergelijken met dat van James: de vader. “We moeten honderd procent zeker weten dat het daadwerkelijk om Timmothy Pitzen gaat. In dergelijke zaken is voorzichtigheid noodzakelijk. Het kan namelijk ook om een verzinsel gaan. Wel vinden we de melding opvallend. Want welke jongen verzint zoiets?”

De grootmoeder en vader van Timmothy Pitzen hebben inmiddels aan Amerikaanse media verklaard ‘dolblij maar zeer afwachtend’ te zijn. De oma: “Ik heb al die jaren gehoopt dat onze Timmothy weer boven water zou komen.” En de vader: “Sinds zijn verdwijning weet ik dat hij nog in leven moest zijn. Mijn toenmalige vrouw zou ons zoontje nooit iets aandoen.”

Wanneer het onderzoek naar de identiteit van de jongen is afgerond, is nog onduidelijk. De vader vertelde aan nieuwszender ABC dat hij momenteel door de allerdiepste dalen gaat. “Sinds ik hem als 7-jarige jongetje afzette bij de basisschool en hem vervolgens nooit meer zag, wacht ik elke dag op het verlossende telefoontje. Het zal de dag van mijn leven zijn als het echt Timmothy blijkt te zijn.” Of de vooralsnog onbekende jongen is belaagd door wat hij noemt zijn kidnappers, is onduidelijk. De politie heeft daar nog geen mededelingen over gedaan. Evenmin is bekend of de politie, die nog geen foto’s heeft vrijgegeven van de opgedoken jongen, een zoektocht is begonnen naar de mannen die hij uitvoerig beschreef. 

17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • bart De cock

    Er zijn veel die het artikel eens goed moeten lezen... De mensen die zeggen dat de foto's op elkaar trekken... De linkse is de foto van voor hij verdween, de rechtse is een verouderingsillustratie gemaakt door een pc van hoe hij er nu zou kunnen uitzien!! In het artikel staat duidelijk dat de politie nog geen foto's heeft vrijgegeven van de jongen in kwestie!

  • Frederic Vanderbruggen

    Mensen de foto hierboven is een verouderings simulatie ( staat onder de foto en in het artikel staat dat politie nog geen foto vrijgegeven heeft van de tiener...)

Lees meer