(Archieffoto)
Photonews (Archieffoto)

Toeristenboten gekapseisd voor kust van Phuket: tientallen vermisten

Voor de kust van het Thaise vakantie-eiland Phuket zijn vandaag twee boten en een jetski verongelukt. Tachtig opvarenden konden al worden gered, 49 anderen worden nog vermist. Dat meldt de plaatselijke politie.

Een van de twee boten had 90 Chinese toeristen aan boord en zonk nabij Koh Hae, 10 kilometer ten zuiden van Phuket. Bij het incident verging eveneens een jacht met 39 opvarenden van voorlopig onbekende nationaliteit. Dat gebeurde voor de kust van Koh Mai Ton, negen kilometer ten zuidoosten van Phuket. Een sterke stroming zou aan de oorzaak liggen van de ongelukken. Daarnaast kwam in de buurt van Koh Racha ook een Russisch koppel op een gehuurde jetski in het water terecht. Het duo werd inmiddels gered.

Phuket is een populair vakantieoord en ligt op 840 kilometer ten zuiden van Bangkok. Thailand zit momenteel middenin het regenseizoen en uitvaren wordt in deze periode afgeraden.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Don Tessers

    Toeristen willen steeds verder weg, hele kolonies Belgen en Nederlanders wonen zelfs daar permanent terwijl de bootjes industrie slecht gecontroleerd worden, gammel of zelfs geen onderhoud en teveel mensen aan boord nemen. Elk jaar weer dodelijke ongelukken waar de pers alleen over schrijft als er buitenlanders bij betrokken zijn.

  • Freddy Van Der Cruyssen

    Weeral spijtig ongeval, het zoveelste. Hopelijk vinden ze iedereen levend terug. In regenseizoen zeer onverstandig om uit te varen, maar alleen winstbejag telt. Safety first is in Thailand een lege slogan. Heb het zelf ervaren. Onlangs sterke wind toch nog uitvaren. Boeddha protect us, maar niet iedereen..

Lees meer