Archiefbeeld van museum Tate Modern.
Photo News Archiefbeeld van museum Tate Modern.

Toestand jongetje (6) dat van tiende verdieping Londens museum werd geduwd kritiek maar stabiel

De zesjarige jongen die gisteren van de tiende verdieping van het wereldberoemde museum Tate Modern in Londen werd geduwd of gegooid, ligt in “kritieke, maar stabiele toestand” in het ziekenhuis. Dat heeft de politie van de Britse hoofdstad vandaag laten weten. Zijn situatie is daarmee niet meer levensbedreigend.

Het kind zou gistermiddag door een 17-jarige jongen uit het museum zijn geduwd of gegooid, vermoedt de politie. Dat gebeurde vanaf een uitkijkpunt op het dak op de tiende verdieping. Getuigen hoorden een luide knal en daarna de moeder van het jongetje schreeuwen: ‘Waar is mijn zoon, waar is mijn zoon?!’ Een ooggetuige vertelde Mirror Online dat ze schrok toen ze een enorme klap hoorde. “Ik was op de vijfde etage toen ik opschrok van een hard geluid. Op datzelfde moment hoorde ik een vrouw schreeuwen: dat is mijn zoon.”

Het slachtoffertje werd op het dak van de vijfde verdieping teruggevonden en na een behandeling ter plekke met spoed met een helikopter naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Daar ligt hij nu volgens de politie in kritieke, maar stabiele toestand.

Aanhouding

Hoewel ooggetuigen aanvankelijk meldden dat het kind mogelijk van het platform was gevallen, vermoedde de politie al snel dat er opzet in het spel was. Een 17-jarige jongen werd aangehouden en zit nu nog steeds vast, aldus de autoriteiten. Hij wordt verdacht van poging tot moord. Niks wijst erop dat hij het slachtoffer kent, laat de politie weten.

De 47-jarige Nancy Barnfield uit Rochdale was op het moment van het drama ook op het uitkijkplatform. Zij zegt in verschillende Britse media dat, na de klap en het schreeuwen van de moeder, een deel van de bezoekers al snel rond een (jonge)man ging staan die ook op het platform was. Hij werd er vastgehouden totdat de politie arriveerde. ,,Hij stond er maar en was vrij kalm.’’

Het museum, gevestigd in een oude krachtcentrale aan de Theems, was vorig jaar met 5,9 miljoen bezoekers de populairste toeristische trekpleister van Groot-Brittannië.

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • mark germanus

    Als die dat gedaan heeft zou hij levenslang moeten krijgen en nooit meer vrijkomen.

  • wil baken

    Theo: denk eens even na en zoek eens de bewijzen voor wat je zegt. het is veilger dan ooit tevoren in de geschiedenis !! en veel veel veiliger, we zijn niet enkel met veel meer we krijgen ook veel meer info binnen van over heel de wereld, laat je niet gek maken. Een dagje 100, 1000, 10.000 jaar terug was vele vele malen onveiliger, moordrijfers zijn in vergelijking met toen om te lachen nu.

Lees meer