PHOTO_NEWS

Topchef vindt Hitlers geheime voorraad champagne

Een topchef heeft na 76 jaar de geheime voorraad drank van Hitler ontdekt. Silvio Stelzer trof in een kelder onder een tuin de laatste flessen champagne en cognac aan van de dictator.

Toen Stelzer een villa kocht op de site van het mooie Wasserschlos Moritzburg in Saksen had hij nooit kunnen vermoeden wat hij zou vinden. Wel wist hij dat de omgeving die ooit toebehoorde aan de koninklijke familie van Saksen een rijk verleden had. Toen hij begon aan de restauratie van zijn aankoop waarin hij een restaurant opende, vond hij onder de grote tuin van het complex een ondergrondse kamer. Achter de deur deed hij de  opmerkelijke ontdekking. De dictator zelf dronk immers geen alcohol en was naast een niet-roker ook een vegetariër.

Uit een document dat Stelzer vond, bleek dat de Führer een deal gesloten had met prins Ernst Heinrich von Sachsen die tijdens de Tweede Wereldoorlog het kasteel bewoonde. Hitler mocht zijn voorraad delicatessen en drank overbrengen van zijn bunker in Berlijn naar het kasteel van de prins. Berlijn lag eind '44 immers zwaar onder vuur en de Führer wilde zijn lekkernijen in veiligheid brengen. Naast drank werden ook salami, kaas, chocolade en andere etenswaren in honderden dozen onder de tuin gestopt. "De prins kreeg in ruil een pakket delicatessen", aldus Stelzer. "Van het eten bleef niets meer over. Tijdens de bevrijding hebben de Russen alle voedselwaren geplunderd." De topkok weet nog niet precies wat hij gaat aanvangen met zijn vondst.

Lees meer