Carlos Six.
BELGA Carlos Six.

Topman belastingen Carlos Six verongelukt in Brazilië

Carlos Six, administrateur-generaal van de Algemene Administratie van de Fiscaliteit, is gisteravond onverwacht overleden. Dat meldt de federale overheidsdienst Financiën op zijn website. Six was in Brazilië voor de algemene vergadering van de Inter-American Center of Tax Administrations.

Na de verplichtingen in Rio de Janeiro wilde Six nog even zwemmen in de zee, zo vernam de nieuwsredactie van VTM. Hij is daar in onderstroom terechtgekomen en verdronken.

Six, geboren in Poperinge, ging als twintigjarige in dienst bij Financiën. In 1978 werd hij controleur en tegen eind jaren negentig was hij opgeklommen tot directeur-generaal bij de administratie directe belastingen.

In 2003 werd hij na de eerste hervorming binnen Financiën administrateur KMO. Sinds januari 2012 was hij administrateur-generaal van de Fiscaliteit, een afdeling met 9.140 personeelsleden.
    
Minister van Financiën Koen Geens omschrijft Six in een reactie als "een groot hervormer en een ambtenaar met visie en een grote en warme persoonlijkheid". Six was gehuwd, had één zoon en twee kleinkinderen. Hij is 61 geworden.

Lees meer