4 Toeristen voor een gesloten poort aan de Akropolis in Athene vandaag.
AFP Toeristen voor een gesloten poort aan de Akropolis in Athene vandaag.

Tot 44 graden: Akropolis Athene tijdelijk 's middags dicht door verschroeiende hitte

Een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Griekenland, de Akropolis van Athene, gaat vanmiddag en morgenmiddag op het heetst van de dag dicht. Dat meldt het Griekse ministerie van Cultuur.

Op de rotsachtige hoogte met imposante ruïnes uit de oudheid boven het moderne Athene wordt het immers naar verwachting 44 graden. 

Het ministerie vindt dat te warm voor de toeristenstroom. De overheid vreest dat toeristen onwel zullen worden en heeft besloten dat de Akropolis gesloten zal zijn van 13.00 uur tot 16.00 uur. Normaal gezien is de archeologische site elke dag open gedurende twaalf uur, vanaf 08.00 uur ‘s ochtends. 

In heel Griekenland wordt het naar verwachting vandaag warmer dan 40 graden. Ook morgen wordt de 40-gradengrens makkelijk overschreden. Het is niet de eerste keer dat de Akropolis sluit voor het publiek vanwege hoge temperaturen. 

4
AFP
4
AFP
4
belga

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer