Archief
Photo News Archief

Tot nu toe 300 kinderen met coronavirus in Italië

In Italië, samen met China het zwaarst door het coronavirus getroffen land, zijn intussen al 300 kinderen positief getest op Covid-19. “Er zijn evenwel nog geen dodelijke slachtoffers gevallen onder de kinderen en geen van hen heeft zwaar te lijden onder het virus”, zegt Alberto Villani, voorzitter van de Italiaanse kinderartsenvereniging op een persconferentie in Rome. 

In Italië zijn al meer dan 3.000 dodelijke slachtoffers gevallen door het virus, tienduizenden anderen zijn besmet.
Veel ouders en grootouders maken zich grote zorgen als jongeren het virus oplopen. “Maar het lijkt erop dat het voor de kinderen geen probleem is”, zegt Villani. 

Ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakte al bekend dat het er op lijkt dat kinderen zelden ziek worden als ze met het virus besmet zijn. Waarom dat zo is, hebben de wetenschappers nog niet achterhaald.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer