4 Het was begin december al verschillende avonden onrustig in Duindorp (Den Haag).  (archieffoto)
ANP Het was begin december al verschillende avonden onrustig in Duindorp (Den Haag). (archieffoto)

Traditionele vreugdevuren gaan niet door: agenten bekogeld met stenen in Scheveningen

De Nederlandse oproerpolitie heeft deze avond in de wijk Duindorp in Scheveningen, een stadsdeel van Den Haag, kort opgetreden nadat agenten werden bekogeld met vuurwerk en stenen. 

De politie is extra alert in de wijk en controleerde korte tijd al het verkeer op de in- en uitgaande wegen. De afgelopen weken is het onrustig in Den Haag, met name in Scheveningen, Duindorp en Laak. De onrust heeft te maken met het besluit van het stadsbestuur van Den Haag om geen vergunningen te geven voor de jaarlijkse vreugdevuren op de stranden van Duindorp en Scheveningen. De vreugdevuren zorgden bij de vorige jaarwisseling voor een zeer gevaarlijke situatie De politie heeft bij controles vanavond twee mensen opgepakt die zich niet konden identificeren. 

Vuurwerkbom

Eerder vandaag maakte de politie nog bekend een 38-jarige man uit Den Haag te hebben aangehouden op verdenking van het gooien van een zware vuurwerkbom onder een politiebus op dinsdagavond 3 december in Duindorp. Verder werden nog vijf andere mannen aangehouden die worden verdacht van vandalisme en het organiseren van rellen uit onvrede met het besluit rond de afgelasting.

Na de aanhoudingen werden huiszoekingen gedaan in zeven woningen, een pakhuis en twee voertuigen. In totaal werd er 370 kilo vuurwerk gevonden, waaronder nitraatbommen en een lawinepijl. Ook vond de politie meerdere steekwapens, een kruisboog en duizenden euro’s aan contant geld.

4 Begin deze maand was het al verschillende avonden onrustig in Duindorp. Onder meer frietkraam ‘Snackcar Melissa’ ging na brandstichting in vlammen op.
ANP Begin deze maand was het al verschillende avonden onrustig in Duindorp. Onder meer frietkraam ‘Snackcar Melissa’ ging na brandstichting in vlammen op.
4 Inwoners van Duindorp en Scheveningen namen op 15 december met een crematie symbolisch afscheid van het vreugdevuur. De onvrede over het besluit van het stadsbestuur is groot.
ANP Inwoners van Duindorp en Scheveningen namen op 15 december met een crematie symbolisch afscheid van het vreugdevuur. De onvrede over het besluit van het stadsbestuur is groot.
4 Het vreugdevuur op het strand van Scheveningen (Den Haag) zorgde bij de vorige jaarwisseling voor een gevaarlijke situatie. De gensters vlogen massaal naar woonwijken, waar het al lang niet meer geregend had. Er was aanzienlijk brandgevaar.
REUTERS Het vreugdevuur op het strand van Scheveningen (Den Haag) zorgde bij de vorige jaarwisseling voor een gevaarlijke situatie. De gensters vlogen massaal naar woonwijken, waar het al lang niet meer geregend had. Er was aanzienlijk brandgevaar.

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • danny janssens

    Overal in de wereld begint het met kleine brandhaardjes , een voorbode voor een escalatie die ons te wachten staat. Maar dat het ontploft is zeker. Het is nog enkel een kwestie van , wanneer?

  • Christophe Moser

    Het laatste vuurtje dat ze gestookt hebben was 35 meter hoog met dito vuurtornado's tot gevolg en als de wind wat beter meezat hadden ze heel het dorp ermee platgebrand... achterlijke bedoening. Het zal vannacht weeral plezant worden overal.

Lees meer