Trainer verkrachtte en misbruikte zestien jongens

Een trainer is veroordeeld voor verkrachting en misbruik van zestien minderjarige jongens. Alle slachtoffer waren jongens tussen 11 en 16. Zes jongens leerde hij op de sportclub in Stockholm kennen, de anderen via Facebook en MSN.

Een jongen van twaalf moest hem onder bedreiging ook oraal bevredigen. De veroordeelde had ook seksfilms naar de slachtoffertjes gestuurd. Pia Tengvall, advocate van de jongens vreest dat hij nog meer slachtoffers maakte maar dat ze zwijgen uit angst en schaamte. "Het is niet ondenkbaar dat hij nog meer slachtoffers maakte. Hij werkte al jaren voor de sportclub. De veroordeling van de beklaagde is niet meer dan logisch. Het bewijsmateriaal tegen hem was overweldigend en de jongens hadden ook geloofwaardige getuigenissen afgelegd."

De jonge pedofiel (22) kreeg 3,6 jaar cel en moet ook een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers. Toch is de advocate niet helemaal tevreden. Ze had gerekend op een hogere schadevergoeding voor jongens omdat de trainer een voorbeeldfunctie had en hij misbruik maakte van hun kwetsbaarheid. "Het gaat hier om jonge jongens. Ze keken allemaal op naar hun trainer die binnen de club een verantwoordelijke positie had."

De beklaagde bekende de meeste beschuldigingen en gaf toe dat hij zich aangetrokken voelde tot jongens, een seksule aantrekkingskracht die volgens hem "moeilijk controleerbaar was". (vsv)

Lees meer