Dreamstime

Transavia-vlucht maakt stop nadat passagier “Allahoe akbar” krijst en cockpit wil binnendringen

Een Transavia-vliegtuig heeft gisteren vanwege het gevaarlijke gedrag van een passagier een tussenlanding gemaakt in Nice. De man probeerde onder meer de cockpit binnen te komen, bericht radiozender France Bleu. Na de landing werd de man donderdagavond naar een psychiatrische instelling gebracht. 

De man zou zich ook agressief hebben gedragen richting de chef van het cabinepersoneel. De aanhouding van de man is gefilmd door een medepassagier.

Te zien is hoe veiligheidsmensen de tegenstribbelende passagier uit zijn stoel trekken en afvoeren. De man krijst vervolgens ‘Allahoe akbar',  Arabisch voor ‘god is de grootste’. Dat leidde tot paniek bij andere passagiers. 

De autoriteiten denken niet dat de man terroristische plannen had. Uit onderzoek blijkt immers dat hij psychische problemen heeft. Het toestel was gistermiddag vertrokken uit Parijs en had Tunis als eindbestemming.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jos Plessers

    Gewoon een paar hand-en voetboeien en op de bestemming de bak in.Wat is me dat nu.

  • Charlotte De greef

    Naar een psychiatrische instelling?? Dat betekent dat deze man, mogelijks rotgevaarlijk, op vrije voeten is. Gaat Europa nooit iets leren?! Hoe lang moet er gesold worden met het leven van de brave burger alsof het geen enkele waarde heeft?!

Lees meer