Transgendervrouw aangevallen na ongeval, politie onderzoekt homofoob motief

In Dallas, in de Amerikaanse staat Texas, is een transgendervrouw aangevallen na een verkeersongeluk. Het incident dateert al van vrijdag, maar de beelden duiken nu pas op. De politie heeft intussen een verdachte opgepakt.

Op beelden die na het ongeluk werden gemaakt is te zien hoe de vrouw op de auto’s slaat en zich druk maakt. Een grote groep mensen kijkt ondertussen toe. Even later wordt de vrouw aangevallen door een van de omstaanders. Uiteindelijk vormt zich een kleine groep die de vrouw blijven slaan en schoppen. Een groep vrouwen brengt het slachtoffer uiteindelijk in veiligheid en belt de hulpdiensten.

De politie onderzoekt of het geweld uitgelokt werd door haat. Volgens getuigen werden er homofobe uitspraken geroepen. Andere getuigen zegen dan weer dat de vrouw het geweld zelf uitlokte. Ze zeggen dat de vrouw omstaanders provoceerde. De politie onderzoekt de beelden die werden gemaakt om een oorzaak voor het geweld vast te stellen.

De burgemeester van Dallas, Mike Rawlings, reageerde geshockt op het voorval. “Ik ben enorm kwaad door het groepsgeweld dat tegen deze vrouw gebruikt werd. Zij die verantwoordelijk zijn, vertegenwoordigen niet hoe onze stad tegenover de LGBT-gemeenschap staat. Wij zullen dit gedrag niet aanvaarden”, schreef hij in een statement.

De politie heeft intussen een verdachte opgepakt. Het gaat om de 29-jarige Edward Thomas die een rol zou gespeeld hebben in de aanval. In afwachtig hoopt de politie dat ook andere verdachten geïdentificeerd kunnen worden met de hulp van getuigen. Het slachtoffer mocht het ziekenhuis intussen verlaten.

CNN

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer